Salı, Eylül 10, 2024

Bir Çevre Mühendisinin Alması Gereken 10 Eğitim

Paylaş

Son yıllarda çevre ve çevre mühendisliği alanlarında rekabet baya şiddetlenmiş durumda. Bunun nedeni her yıl mezun olan Çevre Mühendisi sayısının binin üzerinde olmasıdır. Zira 2017 yılı itibari ile Çevre Mühendisliği bölümleri yada ikinci öğretim kısımları kapanmış olsa da piyasada mevcut Çevre Mühendisleri arasında sıkı rekabet devam etmektedir.

Çevre Mühendisleri arasında kendinizi ön plana çıkarmak için ne yapabilirsiniz bu konuya değineceğim. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki burada anlatacağım eğim ve belgelerin tamamı almak size artı bir değer katmayacaktır.  Sizin kendinize artı değer katma fırsatını sizlere sunacaktır.  Yani Gürültü Konusunda alacağınız eğitim ile Gürültü Uzmanı olabilirsiniz zira bir katı atık toplama yada bertaraf firmasında çalışan gürültü uzmanı çok da değerli olmayacaktır. Bu nedenle sizlere tavsiye kendini geliştirmek istediğiniz ve bir birine paralel konularda kişisel gelişiminizi sürdürmeniz olacaktır.

Bir Çevre Mühendisinin Alması Gereken 10 Eğitim

      1. A-1 Tipi Temel Eğitim ve Saha Ölçümleri Sertifika Programı Eğitim Linki; Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinin uygulanmasından sorumlu kurum ve kuruluşların saha ölçüm çalışmalarında destek eleman olarak çalışacak kişilere yönelik eğitim vermek.
      2. A-2 Tipi Mühendislik Akustiği Sertifika Programı; Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinin uygulanmasından sorumlu kurum ve kuruluşlardan saha ölçüm çalışmalarını yürüten, denetim, şikayetlerin değerlendirilmesi ve izin/onay kapsamında raporları inceleyip değerlendirilmesinde çalışacak üniversitelerin 4 yıllık fakültelerinden mezun, bu programa %75 devam  sağlamış ve  bu program kapsamında  yapılacak sınavdan 60 puan almış olması  gerekmektedir. 60 puan ve üzeri almış olanlar bu sertifika programı için getirilen uzmanlık koşulunu sağlamış ve sertifikalandırılmış olarak değerlendirilecektir.
      3. Su ve Atık Sudan Numune Alma Eğitim Linki
      4. Arıtma Çamuru, Toprak,  Katı Atık, Atık Yağ, Yakıt ve İzolasyon Sıvılarından Numune Alma Eğitim Linki
      5. AutoCAD Kursu ; Çevre Mühendisi olarak mesleki tüm çizimler için kullanabileceğimiz bir çizim programı.

      6. LPG Otogaz İstasyonu Sorumlu Müdür Belgesi ; Ek iş olarak yapabileceğiniz bir iş olarak dikkat çekmektedir.

Daha Fazla Okuma

İlgili Yazılar