PRIMA Vakfı Stajyer Arıyor
PRIMA Programı, 2018 yılında faaliyete geçerek Akdeniz’de su kaynakları ve gıda sistemleri alanlarında yürütülecek uluslararası ve çok ortaklı araştırma ve inovasyon projeleri desteklemektedir.
Programın uygulama mekanizması olarak uluslararası ortak proje çağrıları açmak ve yürütmekle yükümlü PRIMA Vakfı’nda görev alacak stajyerler aranıyor.
Stajın süresi 9 ay, aylık brüt ücret 1200 Avro’dur. Başvurular 5 Kasım 2018 tarihine kadar açıktır.
Stajyer adaylarında aranan özellikler ve stajyerlerin görevleri hakkında detaylı bilgi için ilana buradan ulaşabilirsiniz.
Çevre Mühendisliği ve Kariyer Çevre Mühendisliği eğitimi , Ülkemizde, bünyesinde Çevre Mühendisliği Bölümü olan 60 üniversite vardır. Bu üniversitelerden iki özel üniversitedir. Hal böyle iken ortalama olarak yıllık 3000 kişi Çevre Mühendisliği Fakültelerinden mezun olmakta/ olmayı planlamaktadır.
Çevre Mühendisleri Odası, meslek örgütüdür, yaklaşık 25.000 üyesi bulunmaktadır. Çevre Mühendisliği Eğitimi alan mühendislerin başlıca çalışma alanları;
- Atık Su Arıtma Tesisleri,
- İçme Suyu Arıtma Tesisleri,
- Düzenli Depolama Tesisleri,
- Toplama Ayırma Tesisleri,
- Katı Atık Yönetim Firmaları,
- Tehlikeli Atık Yönetim Firmaları,
- Tıbbi Atık Yönetim Firmaları,
- Çed Firmaları,
- Çevre Danışmanlık Firmaları,
- Kimyasal Üretim ve Pazarlama Firmaları,
- Kalite Yönetim Fİrmaları
Kamuda Çalışabilecekleri Kurumlar;
- Belediyeler,
- İl Özel İdareleri,
- Belediye Birlikleri,
- İller Bankası,
- Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilatı,
- Su ve Orman Bakanlığı ve taşra teşkilatı,
- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve taşra teşkilatı,
- Sağlık Bakanlığı ve taşra teşkilatı,
- Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve taşra teşkilatı,
- Kitler(Devlet Demir Yolları)
- Türk Silahlı Kuvvetleri, (Deniz Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri, Jandarma, Hava Kuvvetleri, Sahil Güvenlik)
- Ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında Çevre Mühendisleri istihdam edilmektedir.
Çevre Mühendisleri, kamu ve özel sektörde çalışabilmektedir. Son yıllarda kamuya çevre mühendisi alım sayıları düşmektedir. Ayrıca özel sektörde çevre danışmanlık firmalarında çalışabilmek için “Çevre Görevlisi Belgesi” alınması gerekmektedir. Çevre Mühendisleri mezun olduktan sonra kendilerine çevre sektöründe uzmanlaşmak istedikleri bir alan seçmelidirler, çünkü çevre sektörü ciddi mana çok geniş bir sektördür. Alan seçimi yapılırken günümüz çevre teknolojileri ve trendleri göz önüne alarak yeniliklere açık gelecek vaat eden konular seçilmelidir.
Su arıtımında son yıllarda Membran ve özellikle de Membran biyoreaktörler yaygın kullanım alanı bulmaktadır. Atık yönetimi konularında ise hiç bitmeyecek kentsel katı atık yönetimi de sizi işsiz bırakmayacak bir alandır. Sizlerde bu şekilde hem kendi becerileriniz hem de gelişen trendleri takip ederek doğru bir karar vererek başarılı olmak için ilk adımı atmalısınız. Sektörde sürekli alan değiştirme hem sizi yeni yeni konular ve teknolojiler ile karşı karşıya bırakacak hem de yeni alanlarda kendiniz yetiştirmeniz zaman alacaktır. Bu nedenle bir yada birkaç alanda uzman olmak her şeyden biraz anlamaktan daha mantıklıdır. Özellikle yabancı dil ve yazılım programlarını kullanmak meslek hayatınızda sizlere artı değer katacağını unutmayın.
Avrupa Çevre Ajansı’ndan İş İlanı
Ulaştırma ve Çevre Raporlaması alanında EEA/CA/2018/12 kodu ile Sözleşmeli Proje Yöneticisi;
ilanına ilişkin duyuruya ve detaylarına aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz: